O nas

Royal India ma zaszczyt zaprosić Państwa na niezwykłą kulinarną podróż do krainy orientalnych smaków, aromatycznych przypraw i barwnych dań charakterystycznych dla regionu Pendżab.

Pochodzący z tej części Indii kucharze, z przyjemnością zaprezentują Państwu bogactwo potraw, z których każda przygotowywana jest zgodnie z przekazywanymi z pokolenia na pokolenie recepturami i z użyciem tylko najlepszych składników.

Z dumą prezentujemy Państwu specjalność naszej restauracji, którą stanowią Dania Tandoori, przygotowywane w tradycyjnym glinianym piecu zwanym "tandoor".

Kawałki jagnięciny, kurczaka czy indyjskiego sera "paneer" marynowane są najpierw w aromatycznym jogurcie z przyprawami, potem nadziewane na metalowe szpilki i wsadzane do pieca. Ze względu na wysoką temperaturę i krótki czas pieczenia, dania zawsze pozostają kruche i niezwykle soczyste. Ściany pieca służą natomiast do przygotowania znanych na całym Świecie indyjskich chlebków. Świeżo pieczony "naan czy "roti" stanowią wyśmienity dodatek zarówno do potraw mięsnych, jak i warzywnych.

Mamy nadzieję, że doskonała kuchnia, profesjonalna i miła obsługa oraz niezwykłe wnętrza naszej restauracji sprawią, iż każda chwila spędzona w Royal India pozostanie niezapomnianą, a Państwo będą do nas wracać i na nowo odkrywać tajemnice smaków Królewskich Indii.